Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ... ΑΥΛΙΔΑΣ:


Η κακή ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, η καλή ΑΓΕΤ-LAFARGE!

Μια γεύση από Αυλίδα. Το καταφάγωμα του Μεγάλου Βουνού συνεχίζεται με καλό τρόπο μετά το 2002, που το ανέλαβε η Lafarge (Φωτό: energoipolitesevias.blogspot.com)

Σημείωση
Η Τσιμεντoβιομηχανία περιήλθε από την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στη LAFARGE το 2002. Και η σχετική είδηση, απ' όπου προκύπτει το ανέκδοτο:
Σήμερα Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου έγινε επίσκεψη στο λατομείο του τσιμεντάδικου Χαλκίδας αντιπροσωπείας των «Ενεργών Πολιτών», προσκαλεσμένοι από την διεύθυνση των λατομείων της εταιρίας ΑΓΕΤ – Lafarge μέσω της Αρχαιόφιλου Εταιρίας της Αυλίδας, για να δουν – σύμφωνα με την πρόσκληση - από κοντά τις ενέργειες της εταιρίας για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος (...). Οι υπεύθυνοι του λατομείου... διαχώρισαν την θέση τους με την εκμετάλλευση του λατομείου πριν το 2002 (ημερομηνία αγοράς του Τσιμεντάδικου από την ΑΓΕΤ) και παραδέχθηκαν ότι η μέχρι τότε εκμετάλλευσή του ήταν ληστρική και καταστροφική για το περιβάλλον και ότι η παραβίαση του όρου της ελάχιστης απόστασης από το αρχαίο διατείχισμα έγινε από τους προηγούμενους εκμεταλευτές του λατομείου.

(Απόσπασμα από την ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών της Εύβοιας, 4 Σεπτεμβρίου 2008)

2 σχόλια:

Β.ΜΙΧΑΛΑΣ είπε...

Ενα μεγάλο "ευχαριστώ" στους μαθητές και στην καθηγήτρια που ασχολήθηκαν με το θέμα της ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ, και μια συγνώμη απο μας τους άλλους τους μεγάλους που δεν σεβαστήκαμε τους Ελληνες Προγόνους μας. Ακόμα και οι Τούρκοι!!!! κατάλαβαν την αξία τους(δες Φαιστος).

Δημητρης Μπαρσακης είπε...

Είναι παρήγορο μόνο ότι διαφαίνεται τελευταία μια ευαισθητοποίηση πολλών πολιτών για το θέμα και θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί - με απασχολεί και σκέφτομαι την επόμενη κίνηση. Ας κρατάμε επαφή.

ΥΓ. Καθηγητής συμβαίνει να είμαι.